2 x stolpe ut i helgen

Utställningshelg för Russin i Skåne. Hon var anmäld i jaktklass båda dagarna och vi började i Hörby i lördags, på Terrierklubbens utställning. Domare var Helge Kvivesen från Norge - det BORDE blivit Russins championatsdag, tänk er själva detta: Helge satte henne som bästa tik på parsonspecialen i Norge förra sommaren, det var i lördags Norges nationaldag, en norsk domare och Russin är en norskfödd hund, men tyvärr så blev hon "bara" BT-4... Fast med bedömningen som var så kanske jag ska glädjas åt mitt CK istället, för Helge delade ut hela färgskalan, ett par gula band, ganska många blå och bara 3 CK till "icke-champions", totalt 7 CK på 20 anmälda hundar.

Fast vi fick vara med i Stora ringen ändå, Russin fick med sitt CK tävla i BIS-Jakt och där var 4 deltagare, en borderterrier, en släthårsfox, Russin & en jack russell. Placeringen blev i den ordningen...
image883
Dessutom hade jag fått äran att bedöma "Barn med hund", 5 st modiga ungar kom med sina vovvar, en airdale, tre westies och en bedlington. Vann gjorde en liten tjej som otroligt proffsigt visade sin lilla westie med stor skicklighet. De andra fyra delade på andraplatsen.

Igår började dagen också tidigt, strax efter 7 åkte vi mot Hässleholm och en ny chans på championatet. Parson gick först i ringen idag och domaren Lynette Brown från Australien dömde. Russin fick CK i jaktklassen och tävlade vidare i bästa tik, där hon slutade som BT-3 och förlorade certet till öppenklasstiken som vann.

Efter Hässleholm körde vi ner till Ringsjöortens Ryttarförening där Jari & Mickey skulle tävla en MsvA:1. De blev 5:a av 22 startande och alltså placerade, med 65.97%. Jaris fru Anna red också och hon & hennes Samuraj blev 4:a av 34 startande i MsvB:2 med 69.07% (det var bara 5p och 1.16% lägre än segraren). Stort grattis till placeringarna!!

Sen for vi vidare till Åhus för att fira ett födelsedagsbarn som fyllt 8 år. Det blev inte att vi kom hem förrän vid kvart i 9. Då hämtade vi Jonte hos mamma och åkte med honom & Russin för att se om det kunde bli en parning. Efter mycket uppvaktande och en del smygande så parade de sig till slut. Sen åkte jag hem med turturduvorna och Peter åkte till mamma igen för att hämta hem Popper.

Kommentarer
Postat av: Malin

Stolpe ut - kon ut... - attans!!
Vet hur gärna du ville ha certet!

Turturduvorna hi hi hi ;o)

Hoppas att dom får sig en mys-stund till

Postat av: Liselotte&Sally

Synd på certet!
Hoppas det blir FIIINA valpar!

2008-05-20 @ 08:36:17
Postat av: Lene

Tak for hilsen på min blogg, och sorry for Russin, som ochså gerne ville have haft certet denne helg. Nu skal hun väre mamma, och så kommer hun igen helt klart :) Lycka till med parningen ! Valpar er så skönne !

2008-05-21 @ 10:35:55
URL: http://danscans.se

Skriv ditt meddelande här

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback