Hittat hem!

Russell flyttar till Malmö på söndag - till Susanne och Nick.
Han kommer att bli deras lille prins och får total uppmärksamhet.

 
Pixel flyttar till Lund - till familjen Pyykkö/Wictor.
Även han kommer att få den uppmärksamhet han behöver - och en egen Saga!
 
Det blir lite enklare här i Parsonalites Terrieritory och mycket mindre av
dåligt samvete...
 
Både Tesla & Russin i löp nu - första gången samtidigt - men trots det
lite dålig timing.

DNA-test LOA

Har fått testat Jonte, Russin & Jolly för LOA (Late Onset Ataxia) och samtliga är CLEAR!!!!
Jag är så himla glad för detta - genom att Jonte & Russin är fria, så är deras kull med Tesla,
Teddy och Wilma också fria genom arv.
 
Extra skönt är det att få Jonte "officiellt" friad - jag har hela tiden varit så säker man kan på
att han varit fri, men nu har jag det på papper!!!
 
Mer om LOA för Parson Russell Terriers kan man läsa på AHT's hemsida
http://www.aht.org.uk/cms-display/genetics_loa.html
 
 

Malmö Valp

så var då årets absolut sista utställning för oss avklarad - Malmö Valp.
Jag ställde ut Jolly, som fick HP och blev 2a bästa tik av 4 deltagare (det var inga hanar anmälda).
Från Parsonalities kom också båda Teslas töser - Day-Zee (P. Anna Parson) blev 3a med HP och Tiffy (P. Tiffany Parson) blev 4a med HP. Domaren uttryckte sitt gillande över att få se 4 BRA russllar med trevligt temperament, alltid kul att höra. Vann gjorde yngsta deltagaren Danscan's Rosie.
 
Vi hade också rasmonter för Parsonklubben - med Rossi, Russell och Jolly som klapphundar. Tiffy var med en stund emellanåt också. Det var mycket besökare och valparna blev totalt slut, men uppförde sig mycket väl och exemplariskt hela dagen!
 
Resten av året ägnar vi åt att bara "vara" med hundarna, några skogsturer blir det säkert, det blir parsonpromenad sista söndagen i november och på annandagen, sen kanske jag blir klar att ta ett öppenklass spår med Pixel - fördelen i Skåne är ju att det inte är snö särskilt tidigt - inte i normalfallet åtminstone...
 
 

Uppdatering...

Längesen det blev uppdaterat här, men bloggen har sett lite märklig ut så jag har inte lagt mest energi på den.
 
Iallafall så har vi sen sist haft rasspecialen på Röstånga Camping i Skåne, arrangörer var jag, Lena Nilsson Ek på utställningsdelen och Malin Bouvin gjorde ett toppenjobb med grytdelen. Vad jag hört så fick vi väldigt fina omdömen för arrangemanget och jag tror absolut att vi kan vara på samma plats igen nästa gång det blir syds tur att ordna klubbutställningen.
 
Tesla står för sitt sista CACIB, men har ännu inte fått det, det har varit "stolpe ut" de sista gångerna för hennes del. Men, det kommer - skam den som ger sig.
 
Vi är klara i utställningsringarna för i år, iallafall på de officiella - Jolly har Malmö Valp kvar - den 11/9. Sen ses vi igen på My Dog i Göteborg i januari - vi har inte anmält än, men planerar att göra det!
 
Russell är fortsatt till salu / alternativt fodervärd eller bibehållen avelsrätt. Han ser väldigt fin ut och rör sig fortfarande helt suveränt! Han är trimmad och blev korthårig med tät fin päls, så kvaliteten där verkar det inte vara nåt fel på. Jag vet inte varför intresset för honom är så svalt? Är det för att han är helt vit?? För egen del tycker jag att han är underbar, både söt, snygg och trevlig. Han är PLL-fri genom arv (både Russin och Findus är testade fria) och han är hörseltestad (BAER) på Helsingborgs Djursjukhus med utmärkt resultat, dvs fullt hörande. Helst ser jag honom i "närheten" på < 40 mils omkrets. Det är inte nödvändigt att vara intresserad av att ställa ut honom, men det ska finnas ett intresse av att aktivera honom - på ett eller annat sätt.
 
Dessutom kan vi tänka oss att försöka hitta ett nytt hem åt Pixel - han är Nordisk Utställningschampion med godkänt grytanlagsprov 2011 ("J") och godkänt anlagsprov i viltspår. Vi har gått fortsättningskurs i viltspår och han är klar för start i öppenklass. Planen för Pixel är inte försäljning utan fodervärd / bibehållen avelsrätt / avelsspärr, pga att han är enkelsidigt hörande enligt BAER-test, dock är detta inget som påverkar honom i vardagen på något sätt - han verkar höra precis lika bra (eller dåligt) som våra andra hundar och det är omöjligt att se på honom vilket öra det är som är dövt, även om man vet. Han är dessutom PLL carrier - vilket iofs inte skulle hindra honom i avel med en fri tik, men vi har valt att ta beslutet att han inte ska användas.
Som aktiv sällskapshund med viltspår eller annan träning som aktivering är han en toppenkandidat - han älskar att lära sig nya saker, han älskar sin familj, sover helst nära i sängen och är morgontrött :-) Han somnar nästan när man trimmar eller klipper klorna och är väldigt fin att hantera. Dock finns några "men och krav" till dem som skulle ha intresse av att ta över honom. Han är inte direkt van vid små barn, så finns barn i familjen bör de vara så pass stora att de förstår och tar på allvar vad man säger. Han vaktar hemmet, gården och familjen mot okända och drar sig inte för att nypa till inkräktare ifall man inte "öppnar dörren / släpper in / tar emot" tillsammans med honom. Detta har hänt hemma hos oss men inte hos hans "helg/citymatte" vilket gör att jag tror att det kan ha att göra med att han hos oss bor i flock, men det gör han inte i stan. Han ska heller inte ställas ut mer, efter en synnerligen tråkig upplevelse för honom, orsakad av en direkt elak domare, som gör att han inte har förtroende för okända när han står på utställningsbordet.
 

Russell smyger på brorsan/farbror Pixel...
 
Kontaktinfo finns på vår hemsida www.parsonalities.com